Franz Stangl. Fra Eutanasi Til Jødeudryddelse

Search anything in this website.

Franz Stangl. Fra Eutanasi Til Jødeudryddelse. I marts 1942 forflyttedes Stangl til. T4 var dæknavn for den organisation der fra slutningen af 1930erne stod for mordet på fysisk og mentalt handicappede.

Mxz512r W5letm
Mxz512r W5letm from

Han startede i kriminalpolitiet i Linz var involveret i nazisternes eutanasiprogram med drab på sindslidende og blev derefter lejrkommandant for to af de mest berygtede udryddelseslejre Sobibor og Treblinka i Polen. Vi følger Stangls liv og karriere men også den detaljerede skildring af selve eutanasi-programmets baggrund og gennemførsel af jødeudryddelserne i Polen under Aktion Reinhardt. Franz Stangl blev medlem af NSDAP i maj 1938.

Fra Sobibor blev Stangl lejrkommandant i Treblinka-lejren i august 1942.

Man kan sige at Stangl ikke havde nogen direkte intention om at dræbe jøder men at han bidrog til Holocaust på grund af en indirekte intention i og med det gavnede hans personlige ambitioner om at komme til tops i hierarkiet. Han startede i kriminalpolitiet i Linz var involveret i nazisternes eutanasiprogram med drab på sindslidende og blev derefter lejrkommandant for to af de mest berygtede udryddelseslejre Sobibor og Treblinka i Polen. Franz Stangl gik fra at være politibetjent til at være tilknyttet en hemmelig afdeling der på Hitlers ordre udførte såkaldte nådesdrab eutanasi på sindslidende og siden kommandant på to af de mest berygtede udryddelseslejre i Polen Sobibor og Treblinka med ansvaret for over 900000 jøders død. En grundig og omfattende biografi om den østrigske krigsforbryder Franz Stangl der bla.